Övriga tjänster

Köpa hund konsult.. Detta är en tjänst som jag sett behövs när man har haft kurser och i vardagen. Varför? Ofta ser man personer eller familjer som skaffat sig en söt liten valp. Som sen växer upp och blir en vuxen hund som inte alls passar dem. Vi har några hundra olika raser. Alla raser har olika personligheter, pälsar, storlek och syften när de avlats fram. Köper man en blandras med t.e.x tre olika raser får man räkna med att alla rasernas egenskaper kan växa fram i den söta lilla valpen. Med denna tjänst hjälper jag er att hitta en ras som passar dig/er för de förutsättningar/förväntningar ni har på att ha en hund. "Det ska vara roligt att ha hund"

Alla valpar är söta och är otroligt lättsålda på bara bilden. Men den söta valpen kan bli en dyr historia om man inte skaffar sig kunskap inför sitt köp innan.

Rädslor, oro och aggresivitet är vetenskapligt bevisat att det är ärftligt. Därför är det otroligt viktigt att föräldrardjuren passar varandra. Och att föräldrardjuren är stabila.

En fråga som många ställer är. Är den här rasen en bra barnhund? Jag vill vända på det och att föräldrarna ställer sig frågan. Är mitt barn en bra hundvän?

När vi köper en hund köper vi även ansvar...Detta innebär att vi ska vårda och ta hand om hunden på bästa sätt. När man köper en valp finns det inga garantier för att valpen/hunden blir sjuk eller skadar sig. Däremot kan vi innan vårat hundköp skaffa oss kunskap om rasen och hitta en seriös uppfödare. Vem är en seriös uppfödare? En seriös uppfödare följer de rekomendationer och arbetar efter RAS (rasspecifika avels strategier) som respektive rasklubb har. Det finns nya uppfödare och de som hållit på länge. Man får aldrig tro att en uppfödare som hållit på längre skulle vara bättre än de nya. Alla kan lära sig av varandra och någon som är ny VILL göra så rätt de bara kan oftast, och har oftast en mentor som de frågar. Det är viktigt att planera sitt hundköp annars kan det bli både dyrt och sluta tråkigt på olika sätt!

Ingen seriös uppfödare håller på med blandras avel!!!

Vad är blandras avel? Något snille kommer på att jag ska para min hund...Den har varken stamtavla (SKK registrerings bevis) eller har gjort olika undersökningar som de olika raserna kanske begär. Dessutom skriver de t.e.x vi har en uppfödning av Labbradoddel den kommer snart att bli en erkänd ras i Sverige. Kostnad 20.000-25.000kr redan där är ni grundlurade. Både labrador och pudel har tester som måste göras innan de används i avel som är krav från respektive rasklubb. Röntgen av t.e.x höfter, armbågar, ögonlysning och patella. Detta är något blandrasuppfödare skiter i. Och skulle du köpa en valp från en blandrasuppfadare som t.e.x får PRA kostar denna operation ca 20.000 per öga och ersätts oftast inte av försäkringsbolag. Höftoperationer 20.000-25.000kr per höft och täcks inte heller eftersom ska den försäkringen gälla måste föräldrardjuren vara friröntgade i de raser som det krävs. Du kanske inte alla gånger köper dig en friskare hund när du köper renras MEN du köper dig säkerhet till att försäkringar och att registrerade uppfödare i SKK följer de rekomendationer som rasklubben kräver. Med blandras om det går fel får du inget stöd eller hjälp från någon. Då måste du driva det som ett civilmål via tingsrätt. Men skulle en uppfödare inom SKK organissationen agera fel eller avla på hundar som inte är ok får du hjälp från SKK juridiska. De ser till att uppfödaren avlat enligt rasklubben's rekomendationer, om så inte sker finns risk för uteslutning från SKK.

Så därför finns denna tjänst "Köpa hund konsult" där jag hjälper dig/er på rätt väg till ett bra hundköp. Kostnaden är 200kr/timme via telefon. I denna tjänst kommer jag använda mig av swish. Jag kommer att hjälpa er att hitta en ras som passar er. Vad ni ska titta efter när vi hittat den ras som ni tror ni vill ha. Och det är viktigt att eran första kontakt med uppfödare blir bra!